Viertal aangehouden bij maatregelen tegen OMG’s

1 min


Geleen – Vier leden van de motorclub Bandidos zijn door de politie woensdagmiddag aangehouden bij uitvoering van bestuurlijke maatregelen bij een woning aan de Waterstraat in Geleen.

Bij de woning aan de Waterstraat zijn vier personen na controle aangehouden wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Een van hen bleek daarnaast ook nog een openstaande boete te hebben die hij moest voldoen. Hierbij zijn drie auto’s in beslaggenomen voor nader onderzoek. De politie was woensdagmiddag aanwezig op de Waterstraat voor de uitvoering van de door de driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) genomen bestuurlijke maatregelen.

Maatregelen

Er zijn signalen binnengekomen dat woensdag 26 maart een feest wordt gegeven door motorclub Bandidos in Geleen. Hiervoor zouden ook leden van andere motorclubs worden uitgenodigd. Gegeven de recente voorvallen in Echt-Susteren en Sittard-Geleen is de samenkomst van een groep leden van een Outlaw Motor Gang (OMG) ongewenst vanuit het oogpunt van de openbare orde en veiligheid. Naar aanleiding hiervan heeft burgemeester Sjraar Cox besloten een noodbevel af te kondigen voor de gehele gemeente Sittard-Geleen.

Door dit noodbevel is het mogelijk leden van OMG’s te verbieden om binnen de gemeente Sittard-Geleen te komen. Daarnaast heeft de driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) een veiligheidsrisicogebied ingesteld, zodat de politie de mogelijkheid heeft tot preventief fouilleren van leden van OMG’s.

De driehoek beschikt daarnaast over informatie dat de bewoner van de belaagde woning in Echt-Susteren is neergestreken in een woning in Geleen en daar samenkomt met de overige leden van het Bandidos chapter. Vanwege de openbare orde en veiligheid is besloten om deze woning (Waterstraat 35 te Geleen) met ingang van heden te sluiten. De bewoner is daar vandaag over geïnformeerd. De sluiting zal plaatsvinden onder begeleiding van de politie.

Om de veiligheid in de buurt rond de Waterstraat te borgen heeft de driehoek besloten om als extra veiligheidsmaatregel een mobiele camera te plaatsen, om zodanig te kunnen volgen wat er gebeurt rond de woning.

Aanpak

De aanpak van OMG’s heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

Gerelateerde berichten