Vier nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar crimineel jeugdnetwerk

1 min


Den Haag – Maandagochtend 10 maart hield de politie vier nieuwe verdachten aan in het kader van het onderzoek naar de activiteiten van een crimineel jeugdnetwerk in Den Haag Zuidwest, dat plaatsvindt onder leiding van het Openbaar Ministerie. Zij worden verdacht – samen met elf eerder aangehouden verdachten – van onder meer tientallen woninginbraken. Het onderzoekt duurt voort.

De vier verdachten die vanochtend werden aangehouden zijn onderdeel van hetzelfde onderzoek waarvoor op 14 januari al elf verdachten tijdens een grootschalige actie in Den Haag Zuidwest zijn aangehouden. Het betreft vier Hagenaars van 17, 18, 19 en 20 jaar. Direct na de aanhoudingen gingen de wijkagenten in gesprek met de familieleden van de verdachten, om hen uit te leggen waarom de aanhoudingen plaatsvonden.

 

Tientallen woninginbraken

De groep wordt verdacht van tientallen woninginbraken, die in wisselende samenstelling werden gepleegd. Daarnaast worden de aangehouden verdachten verdacht van openlijke geweldpleging tegen personen of goederen, oplichting en verzekeringsfraude. Van de elf eerder aangehouden verdachten zitten er nog tien in voorarrest. Eén verdachte is met een enkelband en een wijkverbod geschorst.

Aanpak Beresteinlaan

Met de aanhoudingen hebben de politie en Openbaar Ministerie een volgende stap gezet in de aanpak van criminele (jeugd)netwerken in het verzorgingsgebied van Bureau Beresteinlaan en in het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk. Sinds februari van vorig jaar doet een speciaal politieteam aan Bureau Beresteinlaan onder leiding van een vaste officier van justitie onderzoek naar de activiteiten van een groep van ongeveer 70 overlastgevende criminele jongeren die samen een crimineel (jeugd)netwerk vormen, met als doel het aanpakken van crimineel gedrag, het terugdringen van overlast en het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk. De politie werkt bij deze aanpak nauw samen met het Openbaar Ministerie en de gemeente Den Haag. Met deze aanpak worden negatieve rolmodellen zoveel mogelijk uit de groep getrokken, om op die manier de overlast terug te dringen.

Gerelateerde berichten