Gooi en Vechtstreek – Op vakantie? Meld het de buren en laat een bewoonde indruk achter.
Overzicht en opvallendheden
In de periode van 10 tot 17 februari 2014 werd 17 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek en 6 keer gepoogd in te breken. Sieraden en laptops vormden vaak de buit. Haal waardevolle goederen uit het zicht! Bij de meeste inbraken werd ingebroken door het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. Zorg voor goed hang- en sluitwerk!
Blaricum: 1 inbraak, geen pogingen
Bussum: 3 inbraken, 1 poging
Hilversum: 1 inbraak, 1 poging
Huizen: 6 inbraken, 1 poging, met name wijk Westereng
Laren: 1 inbraak, 1 poging, 1 insluiping
Muiden: 2 inbraken, geen pogingen
Naarden: 1 inbraak, 2 pogingen
Weesp: 1 inbraak, geen pogingen
Wijdemeren: 1 inbraak, geen pogingen (Loosdrecht)
Voorkom woninginbraak tijdens de voorjaarsvakantie
De voorjaarsvakantie is in zicht! Misschien gaat u er een paar dagen tussenuit? Let op, ook inbrekers kijken uit naar deze periode; als veel mensen van huis zijn, slaan zij hun slag. Voor tips om uw woning te beveiligen kijkt u op de website van het politiekeurmerk. Preventietips ‘veilig op vakantie’ vindt u hier ook.
Noteer details en bel! Samen zien en horen we meer. Natuurlijk let de politie op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Zoals u dat natuurlijk ook doet. Hoort of ziet u iets ongewoons? Een vreemde auto, een persoon op de uitkijk of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer details zoals uiterlijk, kleding, kenteken, merk en kleur voertuig, en bel direct de politie. Bij spoed of heterdaad belt u 112 en anders 0900 8844.
Acties Donkere Dagen Offensief
Hoewel de dagen al minder donker zijn, blijft het noodzakelijk alert te zijn op het risico op inbraak. De wijkteams trekken er nog steeds op uit inwoners van de regio te waarschuwen en van informatie te voorzien.
Het wekelijks inbrakenoverzicht geeft inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek inzicht in woninginbraken in hun omgeving. Het overzicht geeft informatie over hoe vaak is ingebroken, waar is ingebroken en op welke wijze. De politie stelt hoge prioriteit aan het verminderen van het aantal woninginbraken en het oppakken van inbrekers. Woninginbraak is landelijk gezien een veelvuldig gepleegd misdrijf. Zelf kunnen huisbezitters ervoor zorgen dat inbreken in hun woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn een woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven. Meer informatie en tips over hoe de kans op een inbraak te verkleinen is, staat op de website van politie NL.