De politie ontdekte dat begin februari diverse gegevens van een agent, zoals diens naam, foto en telefoonnummer in de WhatsApp-groep met de naam ‘Anti-buurtpreventie Hulst’ was geplaatst. Tevens werd opgeroepen om deze te mishandelen. De agent werd hierover geïnformeerd, welke donderdag jl. aangifte deed. De agent voelde dat deze door de oproep in gevaar was. Zelfs in diens privésfeer, omdat de kans bestond dat deelnemers van deze WhatsApp groep de confrontatie zouden aangaan met de agent of diens familieleden.
Vervolging
Na toestemming van de officier van justitie werd een 26-jarige man uit Terneuzen gearresteerd. Hij is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man wordt verhoord en blijft nog vast zitten.
Doxing
Politie en Openbaar Ministerie treden hard op bij incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld. De laatste jaren is steeds vaker sprake van doxing. Hierbij gaat het om het verschaffen of verspreiden van identificerende persoonsgegevens om een ander vrees aan te jagen. Op 7 februari jongstleden heeft de Tweede Kamer een wetsvoorstel aangenomen om doxing ook strafbaar te stellen. Omdat doxing nu nog niet officieel strafbaar is, wordt de Terneuzenaar vervolgd voor het opruien tegen het openbaar gezag.