Gooi en Vechtstreek – Gooi Vecht tegen woninginbraken; preventiebericht november

112 daar vang je boeven mee! Het werkt! Inbrekers komen binnen door openstaande ramen en deuren. En is uw camera al aangesloten bij camera in beeld?3 min


Inbraken per gemeente in de maand november

Blaricum:                  4 inbraken en 2 pogingen
Gooise Meren:         Bussum: 7 inbraken en 2 pogingen

                                    Naarden: 4 inbraken en 3 pogingen

                                    Muiden/Muiderberg: 4 inbraken en 4 pogingen

Hilversum:                34 inbraken en 6 pogingen
Huizen:                      16 inbraken en 7 pogingen
Laren:                        2 inbraken en 5 pogingen
Weesp:                      9 inbraken en 4 pogingen
Wijdemeren:             Kortenhoef: 3 inbraken en geen pogingen
                                    Loosdrecht: 3 inbraken en geen pogingen
                                    ‘s- Graveland: geen inbraken en 1 poging

Bel 112! Het werkt!

De afgelopen weken zijn er meerdere verdachten aangehouden voor een woninginbraak of omdat ze mogelijk van plan waren om een woninginbraak te plegen. Al deze verdachten zijn aangehouden omdat oplettende buurtbewoners 112 hadden gebeld!

In Blaricum werd op 20 november twee verdachten aangehouden na een woninginbraak op de Middenweg. Een getuige hoorde iets en belde de politie. Door goed speurwerk van de agenten, konden de twee mannen worden aangehouden.

Een dag eerder op 19 november werd in de Blaricummermeent een verdachte aangehouden met inbrekerswerktuig. Er kwam een melding binnen van een buurtbewoner en via de Whatsapp buurtpreventie over een persoon die zich verdacht gedroeg. Onderzoek moet nu uitwijzen of de man daadwerkelijk wilde inbreken. Hij wordt niet alleen verdacht van het bezit van inbrekerswerktuigen (overtreding waar een klein boetebedrag op staat) maar ook van voorbereidingshandelingen voor het plegen van een woninginbraak. Op dit laatste feit staat een maximale gevangenisstraf van 4 1/2 jaar.

In Kortenhoef kwam op 28 november een melding van een verdachte situatie, waarbij een omschrijving van een voertuig werd doorgegeven. De agenten die ter plaatse gaan treffen het voertuig aan met twee personen erin. Na controle werd er in het voertuig een alarmpistool aangetroffen en bij fouillering een sieradendoosje bij een van de verdachten. Beide verdachten komen uit Amersfoort en zijn aangehouden. Het sieradendoosje bleek eerder die avond te zijn weggenomen uit een woning in Kortenhoef.

112 daar vang je boeven mee!! Echt!

http://www.rtlnieuws.nl/editienl/quiz-weet-jij-wanneer-je-112-moet-bellen

Methode van inbreken: insluipen

Bij 12 inbraken werd de woning betreden door een openstaand raam of deur. Insluiping is een gelegenheidsdelict en ‘gelegenheid maakt de dief’. Een insluiper maakt gebruik van openstaande ramen of deuren op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping door op een aanbouw, schuurdak of op andere manier omhoog te klimmen (regenpijp of ladder).

Tref maatregelen tegen insluiping

Een inbreker komt een stuk moeilijker uw huis binnen als u alles afsluit als u weg gaat. Bent u thuis? Sluit dan openstaande ramen en deuren af van de vertrekken waarin u zich niet bevindt. Maak uw woning voor insluipers ‘onaantrekkelijk’. Een handtas, video-/foto-/audioapparatuur, smartphone of laptop in het zicht trekt de aandacht van een insluiper. Ook autosleutels die van buitenaf zichtbaar op het kastje in de hal liggen, kunnen maken dat een insluiper probeert binnen te komen.

Herkent u deze inbreker?

In de nacht van 4 op 5 augustus werd ingebroken in een woning aan de Ceintuurbaan in Bussum. Op camerabeelden zijn twee inbrekers te zien.

Kent of herkent u deze verdachte(n)? Of heeft u meer informatie over deze inbraak? Bel dan de opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of www.meldmisdaad.nl.

Camera in beeld

Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van onder andere inbraken. Heeft u een of meerdere camera’s waar dan ook ter beschikking? Laat het ons weten! Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller wij misdrijven kunnen oplossen. Stel er wordt ingebroken.. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien op staat. De politie kijkt dus niet live mee met de camera’s maar inventariseert alleen waar deze hangen. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit maar ook die van een ander en helpt het uw buurt veiliger te maken. U kunt uw camera(’s) digitaal aanmelden via www.politie.nl/cib.