Forse daling woninginbraken Westland

1 min


Westland – De ontwikkeling van het delict woninginbraken laat in het Westland en Midden Delfland een positieve ontwikkeling zien, terwijl het aantal aanhoudingen steeg.

Zo werden tot op heden in Midden Delfland 53 woning inbraken (pogingen en voltooide inbraken) gemeld. In de vergelijkbare periode in 2013 waren dat er 64. Ook de gemeente Westland kent positieve cijfers, 198 in 2013 en dit jaar 181 waarvan circa de helft een poging betrof. Hoewel de politie elke woninginbraak er één teveel vindt, is de huidige aanpak succesvol.

Ook het aantal aangehouden verdachten steeg. Tot op heden wist de politie 48 verdachten aan te houden, 12 in Midden Delfland en 36 in de gemeente Westland. Vorig jaar waren dat er nog 35. Bureauchef Willemjan de Koning; “We kennen momenteel een forse daling van het aantal woninginbraken, terwijl we meer verdachten aanhouden. Dat laat zien dat we op de goede weg zijn. We halen criminelen uit de anonimiteit, pakken ze op heterdaad op en zetten we samen met het Openbaar Minsterie vast. De inzet van het woninginbrakenteam in het Westland is daarbij van doorslaggevende betekenis. De inzet van de buurtpreventie en telefooncirkels is in het Westland is daarbij zeer belangrijk Zij maken vaak het verschil en samen met alert buurtbewoners die veelvuldig meldingen doen weten we steeds meer daders te pakken.”

Heterdaad inbraak woning

Politieagenten hielden dinsdag 6 mei een 21-jarige Hagenaar aan op verdenking van inbraak in een woning aan de De Colman in Wateringen.

Enkele verdachten probeerden rond 09.00 uur in de woning in te breken, maar werden overlopen door een voorbijganger die direct via 1 – 1 – 2 de politie belde. De inbrekers sloegen daarna direct op de vlucht, maar één van hen liet een fiets achter. Politieagenten die snel ter plaatse waren stelden een onderzoek in. De 21-jarige verdachte werd in de directe nabijheid van de woning aangetroffen en direct aangehouden.

Preventie woninginbraken

Er zijn verschillende manieren om woninginbraken tegen te gaan. Zorg bijvoorbeeld altijd dat uw deur op slot zit en wanneer mogelijk ook op het nachtslot. Op deze manier voorkomt u dat inbrekers kunnen ‘flipperen of hengelen’. Met deze manier verschaft U de inbreker op vrij simpele manier toegang tot uw huis. Meer informatie voor inbraakpreventie leest u hier. 

Woninginbraken

De politie heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.