Driebergen, Utrecht – Zes aanhoudingen en grote partij nep merkkleding in beslag genomen

De politie heeft in een onderzoek naar de handel in nep merkkleding afgelopen weekend in Utrecht zes mannen aangehouden. Het zijn vier inwoners uit Utrecht van 21, 33, 50 en 53 jaar oud en twee Rotterdammers van 40 en 23 jaar. In een bestelbus en een pand op een bedrijventerrein in Utrecht is een grote partij nep merkkleding in beslag genomen. De totale waarde van de partij wordt op ongeveer 200.000 euro geschat.1 min


Zaterdag 2 november controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een bestelbus op de Stadsbaan in Leidsche Rijn. Bij controle van de voorschriften van de Wet Vervoer Goederen bleek dat bus een grote partij kleding vervoerde. De chauffeur van de bus, een 40-jarige Rotterdammer, kon geen pakbonnen, vervoersbewijzen of andere documenten overleggen. Bij controle van de kleding kregen de agenten de indruk dat hier een partij nep merkkleding betrof. De bestuurder en zijn bijrijder, een 23-jarige man uit Rotterdam werden aangehouden en de bus en kleding in beslag genomen. Door een deskundige IE Fraude van de politie-eenheid Den Haag is vastgesteld dat het inderdaad allemaal nep merkkleding betrof.

Thuisadres

Op zondag 3 november hield de politie bij een opslagloods op een bedrijventerrein in Utrecht een 33-jarige inwoner aan voor betrokkenheid bij de handel in nep merkkleding. In de loods is een grote hoeveelheid nep merkkleding aangetroffen. Alles is in beslag genomen. Bij de verdachte zijn een aantal telefoons, bijna vierduizend euro in contanten en zijn auto in beslag genomen. Even later werden op het thuisadres van de verdachte nog eens drie mannen uit Utrecht aangehouden. Zij waren bezig dozen afkomstig uit het huis in twee personenauto’s te laden. Ook in deze dozen zat zoals de deskundige vaststelde, nep merkkleding. Deze kleding en ook nog eens een aantal dozen in het huis werden in beslag genomen.

nepmerkkleding Utrecht

Volksgezondheid

Alle verdachten zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de handel en de herkomst van de kleding in. Alle merkhouders zoals Philipp Plein, Dolce & Gabanna en Dsquerd doen aangifte van inbruik op het merkenrecht. De goederen kunnen in sommige gevallen, door gebruik van verkeerde lijm of verfsoorten, ook schadelijk voor de volksgezondheid zijn.