Vlissingen – Zondagavond rond 22:00 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat een 45-jarige Vlissinger zijn vriendin en haar zoon ernstig bedreigd zou hebben. Eén en ander had plaatsgevonden in een woning aan de Bloemenlaan.
Vreselijk dronken
De verdachte zou verschrikkelijk dronken zijn en zich op het moment van de melding bevinden in de buurt van het Ravesteijnplein in Vlissingen. Diverse agenten zijn ter plaatse gegaan naar de Bloemenlaan en het Ravesteijnplein.
Handgemeen
Op het Ravesteijnplein troffen agenten de verdachte. Hij was op dat moment in een handgemeen verwikkeld met twee bewoners van het Ravesteijnplein. De man is aangehouden. Tijdens die aanhouding verzette hij zich hevig. Het kostte de agenten de nodige moeite om de verdachte in de auto te krijgen. Toen dit uiteindelijk gelukt was bleef de verdachte om zich heen schoppen en allerlei beledigingen naar de agenten roepen. Om de man in bedwang te kunnen houden zijn twee agenten achterin de auto gaan zitten bij de verdachte. Hij is meteen naar Torentijd gebracht. Ook daar bleef hij doorgaan met zijn agressieve gedrag. Op een gegeven moment raakten de agenten in gevecht met de man en hierdoor heeft één van de agenten zijn duim gekneusd.
Spugen
De man is in een politiecel geplaatst en een hulpofficier van justitie wilde de man voorgeleiden. Dit was niet mogelijk. De verdachte bleef agressief tegen de agenten en spuugde naar ze. Vanwege de agressieve houding van de verdachte is besloten om de zaak maandag op te pakken en de verdachte eerst zijn roes uit te laten slapen.
Aangifte door agenten
Drie agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling, belediging en bedreiging. Geen van de personen die de politie hebben gebeld om assistentie omdat de man in de Bloemenlaan door het lint was gegaan doet aangifte. Hoogstwaarschijnlijk wordt de man vanwege de bedreiging die hij tegen zijn vriendin geuit heeft toch vervolgd, want huiselijk geweld is een strafbaar feit dat ambtshalve vervolgbaar is.
Veilige Publieke Taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen agenten of andere hulpverleners en treedt hier streng tegen op. Als reactie op het toenemende geweld tegen hulpverleners heeft de overheid verschillende initiatieven genomen. Een van die initiatieven is het programma Veilige Publieke Taak. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.