Vlissingen – Tijdens het aanhouden van een 27-jarige beschonken bestuurder uit Oost-Souburg is een agente mishandeld. Een andere agent werd bedreigd. Naast de bestuurder zijn twee mannen (32 en 36 jaar) uit Vlissingen opgepakt.
Op zondag 12 oktober krijgt de politie rond 5.55 uur een melding van een eenzijdig ongeval op de Bossenburghweg. Een auto zou daar een rotonde opgereden zijn. Toen de dienders bij de wagen aankwamen was deze echter verlaten. Kort daarna kwam er een personenauto aanrijden. Daar stapte, vanaf de achterbank, de eigenaar van het voertuig dat op de rotonde stond, uit. De agenten vertrouwden de zaak niet en deelde de man mee dat hij verdacht werd van rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval. Een blaastest wees uit dat de verdachte inderdaad onder invloed was. Daarop is de man aangehouden en achterin een politieauto gezet.
Bedreiging en mishandeling
Na de aanhouding kwamen er drie mannen en een vrouw richting de twee agenten gerend. Allemaal wild gebarend en schreeuwend richting de dienders. Een aantal van hen begon tegen de politieauto aan te slaan. Ook bedreigden ze de agenten en kreeg de agente van een van de mannen een vuistslag op haar lichaam. Van een andere man kreeg ze een duw. De vrouw probeerde ondertussen de 27-jarige verdachte uit het dienstvoertuig te halen.
Aanhouding
Uiteindelijk lukte het de agenten om het viertal terug te dringen. Vervolgens gingen ze er vandoor. Inmiddels waren er ook andere politie-eenheden ter plaatse gekomen. Ze wisten twee verdachten in te rekenen, waarbij de 33-jarige man zich hevig verzette. De andere twee wisten te ontkomen. De mannen zijn vastgezet in verband met verder onderzoek. De agente heeft aangifte gedaan van mishandeling.
Geweld tegen politie
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Verdachten worden gelijk aangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen.