De actie werd tussen 19.00 en 21.00 uur gehouden. Door de deelnemers werd bijvoorbeeld gecontroleerd op tuinpoorten die wel of niet waren afgesloten, buitenverlichting die kapot was en andere zaken die niet klopten en waar inbrekers hun voordeel mee zouden kunnen doen. Ook werden mensen gewezen op het feit dat er niet afgesloten fietsen eenvoudig weg te nemen waren. Kortom; er werd preventief advies gegeven tijdens de voetjesactie in Aagtekerke.
Wanneer een bewoner thuis was, dan werd deze aangesproken en werd hem verteld wat de risico’s waren. Als iemand niet thuis was werd er een papieren voetje met een preventieve boodschap achtergelaten.
Verdachte Situatie? Bel 112
Een woninginbraak is een ingrijpende gebeurtenis. De aanpak hiervan heeft dan ook topprioriteit bij de politie. Deze actie werd gehouden om woninginbraken te voorkomen. U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte! Ook van een poging tot woninginbraak.
U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. De kans dat woninginbrekers opgepakt kunnen worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken waarneemt.