Op pad in gestolen auto, twee verdachten aangehouden

1 min


Tilburg – De politie arresteerde woensdagavond 14 januari 2015 twee mannen die in een gestolen auto reden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij diefstal en/of heling van een groene Citroën Berlingo.

De rechtmatige eigenaar waarschuwde rond 20.00 uur de politie met de mededeling dat hij zijn gestolen auto zag staan op een braakliggend terrein aan de Dunantstraat en dat er twee mannen bij aanwezig waren. De eigenaar was op zijn beurt weer geïnformeerd door een bekende, die de gestolen auto voorbij had zien komen. De eigenaar ging direct zelf op onderzoek uit en informeerde de politie.

Arrestaties

Agenten zetten de omgeving en arresteerde de twee verdachten. De bewuste auto was op 24 december jl. in Tilburg gestolen. Het contactslot was geforceerd en men had de getracht om de reclamebelettering te verwijderen. Op de bestelbus waren gestolen kentekenplaten gemonteerd.

In de cel

De twee verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het gaat om twee mannen uit Tilburg van 45 en 44 jaar oud. De gestolen auto werd in beslag genomen en wordt nader onderzocht op sporen door forensisch rechercheurs.