Politieheli en speurhond ingezet bij inbraak

1 min


Amsterdam – De politie heeft zes verdachten aangehouden voor inbraken op de Weteringschans en aan de Kievitstraat op zondag 28 en maandag 29 december. De mannen in de leeftijd van 15 tot 31 jaar zitten nog vast. Bij de inbraak aan de Weteringschans is een politieheli en een speurhond ingezet.

Op zondag kreeg de politie rond 08.15 uur een melding van een inbraak in een bedrijfspand aan de Weteringschans. De politie zette meerdere eenheden en een politiehelikopter in en hield direct twee verdachten in de leeftijd van 25 en 31 jaar aan. Tijdens de veiligheidsfouillering trof de politie bij de 31-jarige man een busje pepperspray aan. Een mogelijk derde verdachte was vermoedelijk ontkomen via het dak. De bemanning van de politieheli trof echter niemand aan op en in de omgeving van het pand.

Kort voor 17.00 uur kreeg de politie opnieuw een melding dat iemand zich in het bedrijfspand bevond. Met behulp van een speurhond is een 20-jarige man aangetroffen op de bovenste verdieping van het pand in een schacht.

Woninginbraak Kievitstraat

Op maandagochtend braken drie mannen rond 04.10 uur in in een woning aan de Kievitstraat. Zij namen verschillende tassen mee. De mannen, in de leeftijd van 15, 16 en 18 jaar zijn kort daarna in de omgeving aangetroffen en aangehouden. De politie vond de tassen op hun vluchtroute.