Schoonhoven – Gezocht – Inbraak juwelier Schoonhoven

2 min


Laatste update: 02-12-2014 | 17:00
Zaaknummer: 2014296862
Plaats delict: Schoonhoven

In de nacht van donderdag 19 op donderdag 20 november werd er door vermoedelijk driedaders ingebroken in de juwelier aan de Lopikerstraat. Ondanks een massale zoektocht van verschillende politie-eenheden werden de drie verdachten niet meer gevonden.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier De inbrekers in de juwelierszaak

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een inbraakmelding van de juwelier. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de voordeur van de juwelierszaak was opengebroken. Omstanders meldden de agenten dat er drie daders waren weggerend en in een auto waren weggereden.

Bij het aanrijden naar Schoonhoven zag een politie-eenheid uit de regio Utrecht dat een personenauto hen tegemoet kwam. Deze auto reed op een polderweg alwaar op dat tijdstip zeer weinig verkeer is. Ten einde de auto te controleren gaven de agenten een stopteken. De auto bestuurder negeerde dat gaf vol gas en reed weg in de richting van Haastrecht. Op de Bergvlietlaan te Haastrecht reed de bestuurder van de auto zich vast op een doodlopend stuk weg. De agenten zagen dat er een drietal personen uit deze auto stappen en wegrenden. Direct werd een grote zoekactie op touw gezet waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. Ondanks de inzet van vele agenten, werden de drie verdachten niet meer aangetroffen. Wel werd later op de route waar de personen heen renden een tas gevonden met juwelen die waren weggenomen bij de inbraak bij de juwelier. De achtergelaten auto, een groene Ford Mondeo werd in beslag genomen en wordt nog onderzocht.

Vragen

Bent u getuige geweest van deze inbraak? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.