Mooi resultaat gezamenlijke actie Utrecht

1 min


Utrecht – De afgelopen dagen heeft de politie stad Utrecht, in samenwerking met haar partners zoals gemeente en OM, wederom gerichte acties gehouden tegen woninginbraken, overvallen en straatroven.

In meerdere wijken in de stad is extra ingezet door politie en gemeente. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van het zogenaamde ANPR (Automatische NummerPlaat Registratie) systeem.

Resultaat

Tijdens de verschillende controles zijn drie personen aangehouden omdat ze in het bezit waren van inbrekerswerktuigen. Ook is er inbrekerswerktuig en een auto in beslag genomen. Vijf mensen zijn aangehouden omdat ze nog gesignaleerd stonden vanwege een openstaande gevangenisstraf, gijzeling of geldboete. Er is ruim 10.000 euro aan openstaande boetes geïnd en er zijn diverse processen-verbaal uitgeschreven voor verkeersovertredingen, zoals het onverzekerd rijden of rijden met een ongeldig rijbewijs.

Extra alert rondom de feestdagen

De afgelopen jaren is het aantal woninginbraken rondom de feestdagen fors gestegen.  Voorafgaand, tijdens en na de feestdagen zal dan ook nog meer worden ingezet op woninginbraken. We gaan de boeven op de huid zitten! We vragen u ook weer om alert te zijn en bij iedere verdachte situatie 112 te bellen. Samen met u kunnen we het verschil maken!