Weer twee verdachten aangehouden in onderzoek naar drugslab

1 min


Tilburg – Vanmorgen hebben een 34-jarige man uit Venlo en een 40-jarige Tilburger zich op een politiebureau in Tilburg gemeld. Beide mannen werden gezocht en stonden om die reden gesignaleerd ter aanhouding. Uitvoerig tactisch en technisch onderzoek leverde namelijk nieuwe aanwijzingen op voor hun mogelijke betrokkenheid bij een drugslaboratorium dat op 16 april 2013 werd aangetroffen aan de Jules Verneweg. De 34-jarige verdachte werd al eerder aangehouden vanwege dit onderzoek.

Actie

Op dinsdag 16 april 2013 werd tijdens een actie van het districtelijke hennepteam in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Jules Verneweg een drugslaboratorium aangetroffen. Het lab was niet meer in werking. Wel werden de benodigde gevaarlijke chemicaliën aangetroffen die nodig zijn voor de productie van synthetische drugs. De eigenaar van de ruimte, een inmiddels 38-jarige Tilburger, werd toen gearresteerd.

Eerdere aanhoudingen

Door de recherche werden op donderdag 6 februari 2014 een 41-jarige Tilburger en een 34-jarige man uit Venlo aangehouden. Zij werden verhoord maar na een dag weer vrijgelaten. Het onderzoek naar de exploitanten van het drugslab werd voortgezet.

Uitvoerig tactisch en technisch onderzoek leverde nieuwe aanwijzingen op voor de betrokkenheid van onder meer 41-jarige Tilburger en een 22-jarige Bosschenaar. Zij werden woensdag 15 oktober 2014 met toestemming van de officier van justitie, aangehouden en vrijdag 17 oktober 2014 voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die dag werd ook getracht de 34-jarige man uit Venlo en een 40-jarige Tilburger aan te houden. De agenten troffen hen echter niet aan. Er werd daarna actief naar hen uitgekeken. Zij hebben zich vanmorgen gemeld op het politiebureau en zijn in verzekering gesteld. In verband met het strafrechtelijk financieel onderzoek werden woensdag 15 oktober 2014 drie auto’s, een scooter, enkele horloges en andere kostbaarheden conservatoir in beslag genomen.