Nederland

1 min


Oost-Nederland – Na district IJsselland was het deze week de beurt aan de politiedistricten Twente, Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden om hun burgers in het zonnetje te zetten. De bijeenkomsten vonden plaatsen in de trainingcentra in Borne en Elst. Daar werden de burgers door de politieleiding bedankt voor hun hulp bij uiteenlopende incidenten met bloemen, een cadeau en een rondleiding in het trainingscentrum. De politieleiding hecht veel waarde aan dit initiatief om burgers te bedanken die de politie hebben geholpen bij hun werkzaamheden. Niet alleen omdat veiligheid een zaak van ons allemaal is, maar zeker ook omdat het bijdraagt aan een goede relatie met de burger. Omgekeerd werd het kijkje in de keuken bij de politie bijzonder gewaardeerd door de burgers.

Twente

In Twente zette districtschef Janny Knol dinsdagavond 4 november tien burgers in het zonnetje. Zij stond stil bij het feit dat politiewerk zonder hulp van burgers bijna onmogelijk is. “Samen alert zijn op veiligheid om samen criminaliteit te voorkomen.”

Heldendaden

Gelderland-Zuid

Eveneens op dinsdagavond 4 november werden in het trainingscentrum in Elst acht burgers in het zonnetje gezet door districtschef Lute Nieuwerth.

Heldendaden

Gelderland-Midden

Woensdagavond 5 november werden in het district Gelderland-Midden tien burgers in het zonnetje gezet door districtschef Ton Lith.

Heldendaden

Burgers in het zonnetje 2015

Als laatste in de rij vindt volgende week in het politiedistrict Noord- en Oost-Gelderland een bijeenkomst Burgers in het Zonnetje plaats en wel in het trainingscentrum in Zutphen. Daarmee zijn in alle districten van eenheid Oost-Nederland burgers in het zonnetje gezet. Omdat de politie het belangrijk vindt om haar burgers te bedanken voor hun bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Oost-Nederland, worden ook volgende jaar weer bijeenkomsten gehouden in het voor- en najaar.