Babbeltruc slaagt niet

1 min


Bunschoten – Op zondagmiddag 26 oktober vond bij een woning aan de Talmastraat een babbeltruc plaats. De leugenaarster slaagde echter niet in haar opzet omdat de bejaarde bewoner het verhaal niet vertrouwde.

Rond 12.30 uur meldde zich bij de woning een onbekende vrouw die zich voordeed als pedicure. Zij deed voorkomen dat zij op dit adres een afspraak had en verzocht binnengelaten te worden. De 86-jarige bewoner had er geen lekker gevoel bij en sloot de deur. De gewiekste verdachte deed nog een aanvullende poging door te dreigen met de komst van haar leidinggevende. Toen de bewoner daarna aangaf dat die dan maar een gesprek moest voeren met de politie, koos zij eieren voor haar geld en vertrok in onbekende richting.

 

Signalement

Van de vrouw is het navolgende signalement bekend:

Waarschuwing en advies

Van deze babbeltruc werd de politie pas gisteren op de hoogte gesteld en sluit niet uit dat er meerdere benadeelden zijn in de gemeente. De politie adviseert alert te zijn op deze of andere babbeltrucs en bij een dergelijke geval direct te bellen met het alarmnummer 112. Mogelijk kan hierdoor nog een controle of een arrestatie volgen !