Verdachten straatroof op gestolen scooter aangehouden

1 min


Amsterdam – Twee mannen in de leeftijd van 16 en 19 jaar zijn woensdag 17 september 2014 omstreeks 21.00 uur aangehouden in het Baanakkerspark. Zij reden met gedoofd licht op een gestolen snorfiets. Eén van de mannen gooide een telefoon weg die, naar later bleek, tijdens een straatroof op de Buiksloterdijk was buitgemaakt.

Het 15-jarige slachtoffer fietste over het Kippenbruggetje richting Buiksloterdijk. Bij het bruggetje had hij twee mannen zien staan met een scooter die even later bij hem kwam rijden. De bijrijder viel de jongen aan en eiste zijn telefoon. Nadat het slachtoffer zijn telefoon had afgegeven sprong de overvaller weer achter op de scooter en reden beiden weg.

Politiemotor aangereden

De gewaarschuwde politie zag de mannen kort daarna het Baanakkerspark inrijden. De bestuurder van de snorfiets reed daar een opvallende politiemotor aan die dwars op de weg stond. De politiemotorrijder kwam daarbij ten val, maar kon wel de 19-jarige passagier vastpakken en aanhouden. De politieagent raakte hierbij niet gewond, zijn motor raakte door deze aanrijding beschadigd. De bestuurder van de scooter vluchtte te voet verder. Na een korte achtervolging te voet is deze 16-jarige bestuurder van de scooter eveneens aangehouden.

Find my Iphone

Met behulp van ‘Find my Iphone’ activeerde de meldkamer van de politie de telefoon, waarna deze in de bossages van de Ilperveldstraat een luid signaal gaf. Het slachttoffer herkende op het politiebureau direct zijn telefoon die kort daarvoor van hem was beroofd. De politie stelt een nader onderzoek in.