Berovers keren zich tegen getuige en politie zoekt slachtoffer

1 min


Den Haag – Een 25-jarige Hagenaar was maandagavond 1 september getuige van een beroving op de Moerweg. Toen hij de verdachten op hun gedrag aansprak, keerden ze zich tegen hem. De politie zoekt het slachtoffer van de beroving en tevens getuigen van het daaropvolgende incident.

Het slachtoffer was rond 23.30 uur zijn hond aan het uitlaten op de Moerweg, toen hij zag dat de verdachten een jongen mishandelden en beroofden. Hij riep vervolgens hard met als doeleinde dat de mannen zouden stoppen. Daarop keerden de verdachten zich tegen hem. Het slachtoffer wist zijn vader te alarmeren op de Melis Stokelaan, welke na een verbale confrontatie een klap kreeg van één van de verdachten. Vervolgens fietsten ze ervandoor op vermoedelijk de fiets van het slachtoffer van de beroving op de Moerweg.

Aanhouding

Gealarmeerde politieagenten startten een zoekactie in de omgeving van de Moerweg en de Melis Stokelaan en hielden al snel een eerste verdachte aan op de Fruitweg. Een politieagent raakte bij de aanhouding van deze man lichtgewond, daar hij zich ernstig verzette tegen de aanhouding. Op aanwijzen van een alerte getuige kon de politie een tweede verdachte na een korte achtervolging aanhouden op de Televisiestraat. Beide mannen zijn 24 jaar oud, één van hen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, de ander komt uit Den Haag.

Politie zoekt slachtoffer

De identiteit van het slachtoffer van de beroving en mishandeling op de Moerweg, waar het incident mee begon, is niet bekend. De politie komt graag met hem in contact om zo de aanleiding van het incident duidelijk te krijgen. Tevens verplaatsten de verdachten zich vermoedelijk op zijn fiets. Deze staat op het politiebureau en de politie brengt hem graag terug naar de rechtmatige eigenaar.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van één van beide incidenten? Weet u wie het slachtoffer van de eerste beroving danwel mishandeling is? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.