Auto belandt na diefstal in Gouwe

1 min


Gouda – Onbekenden braken op dinsdagavond 18 augustus in bij een woning aan de Westerkade. Ze stalen ondermeer een auto. Deze werd kort na de inbraak in de Gouwe teruggevonden, zonder inzittenden.

Hulpdiensten werden door getuigen gebeld toen ze zagen dat een auto in de Gouwe, bij de Nieuwe Broekweg, zonk. Hulpverleners gingen meteen ter plaatse en zochten naar de auto. Vanwege de zoekactie van de hulpdiensten werd het scheepvaartverkeer enkele uren gestremd. Duikers van de brandweer troffen het voertuig onder water aan, zonder inzittenden. Agenten gingen naar de woning van de eigenaar van de auto, aan de Westerkade. Daar bleek al snel dat er sprake was van een inbraak en dat de auto daarbij was buitgemaakt.

Hoe de auto even later te water raakte is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt het voorval en vraagt getuigen om zich te melden. Heeft u iets gezien aan de Westerkade of in de omgeving van de vindplaats van de gestolen auto? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Geeft u liever uw tip anoniem door? Dan kunt u Meld Misdaad Anoniem bellen via 0800-7000. Ook als u andere informatie heeft die mogelijk van belang kan zijn kunt u contact opnemen.