Fietsendief haalt nat pak

1 min


Houten – Een 30-jarige man uit Den Bosch kwam vrijdag 25 juli niet ver op een gestolen fiets. Hij werd door omstanders tegengehouden en belandde in een sloot.

Een 40-jarige man uit Houten wilde rond 15.20 uur geld pinnen bij de bank op het Schonenburgseind. Hij liet zijn onafgesloten fiets even achter en pinde geld. Op de terugweg zag hij dat een man wegfietste op zijn fiets. Hij riep naar de man, die stopte en gaf de fiets terug. Tot verbazing van de 40-jarige man, pakte de man een andere niet afgesloten fiets en fietste hiermee weg. De verbouwereerde Houtenaar zette fietsend de achtervolging in en riep naar omstanders om de dief tegen te houden.

Omstanders schieten te hulp

De mensen die dit hoorden en de wegvluchtende fietser zagen aankomen wisten de wegvluchtende fietser ter hoogte van het Weerwolfseind tegen te houden, waarbij de dief in de sloot viel en een nat pak haalde. Toegesnelde agenten hielden de fietsendief aan en brachten hem naar het bureau.

Van wie is de blauwe damesfiets?

De agenten namen ook de fiets mee naar het bureau waarmee de man was weggefietst. Uit onderzoek bleek dat hij deze fiets eerder deze dag op een andere plek had gestolen. Het gaat om een blauwe damesfiets met twee zijtassen. Deze fiets mag door de rechtmatige eigenaar(eigenares) na het doen van aangifte, worden meegenomen. Na afronding onderzoek en verhoor, kreeg de verdachte een dagvaarding en werd in vrijheid gesteld. De Bosschenaar moet zich over enige tijd melden bij de rechtbank Utrecht.