Verdachte aangehouden voor meerdere delicten

1 min


Gooi en Vechtstreek – Dinsdag 22 juli hield de het Woningbrakenteam van het district Gooi en Vechtstreek een 25-jarige verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. Hij wordt verdacht van meerdere inbraken en diefstallen en van internetfraude.

Via forensisch en tactisch onderzoek kon de recherche de verdachte achterhalen. Hij werd dinsdag in Utrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een inbraak aan de Comeniuslaan in Naarden van 3 april 2014 en een inbraak aan de Olmenlaan in Bussum gepleegd tussen 1 en 18 februari 2014. Daarnaast wordt hij verdacht van het te koop aanbieden van spullen via Marktplaats en na betaling de spullen niet geleverd te hebben. Hiervan zijn vier aangiften bekend. Verder wordt hij verdacht van een viertal diefstallen uit woningen in Hilversum, Veenendaal, Amersfoort en Den Helder en een diefstal uit een auto in Utrecht. Ook wordt hij verdacht van diefstal van geld in Bussum, hiervan is twee keer aangifte gedaan.  

Het onderzoek naar de verdachte, en of hij mogelijk betrokken is bij meerdere zaken, wordt voortgezet. Vrijdag 25 juli wordt hij voorgeleidt bij de rechter-commissaris.