Zesde avond Vierdaagsefeesten

1 min


Nijmegen – De zesde avond van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen, donderdag 17 juli, is in goede sfeer verlopen. Het was gezellig druk in de binnenstad. De Kaay, de Matrixx, de Waalkade en het Koningsplein trokken tussen 22.00 en 00.00 de meeste bezoekers.

Bij de Kaay was het enige tijd zo druk dat lichtkranten werden ingeschakeld om de bezoekersstroom in goede banen te leiden. Zeven personen zijn aangehouden: voor openbare dronkenschap (1), belediging (2), het niet kunnen voldoen aan de legitimatieplicht (3) en vernieling (1).

Alcoholcontroles

De politie voerde alcoholcontroles uit op drie locaties: de Dr. Frankenstraat in Nijmegen, de Sionsweg in Heilig Land Stichting en de Prins Mauritssingel in Lent. In totaal werden er 1637 blaastesten afgenomen. Zestien personen hadden teveel gedronken. Bij drie van hen werd het rijbewijs ingevorderd. Zeven anderen kregen een educatieve maatregel opgelegd.

Tijdens de controles werd ook geflitst en reed er een videosurveillanceauto. Van drie personen werd het rijbewijs ingevorderd wegens een snelheidsovertreding van meer dan 50 km/u.