Doortrapte oplichters

1 min


Zaandam – De politie waarschuwt voor oplichters die erop uit zijn argeloze mensen veel geld afhandig te maken. In Zaandam op maakte een man op zeer geraffineerde wijze een groot geldbedrag buit.

Bewoners van een pand in Zaandam hadden in 2011 of 2012 de gevel van hun woning later reinigen. Zij betaalden toen een naar hun idee redelijk bedrag voor het onderhoud.
Verleden week meldde zich de man die het werk bij hen had uitgevoerd. Hij vertelde dat er een fout was gemaakt bij de gevelreiniging en dat er reparatiewerkzaamheden verricht moesten worden. Dat werk was niet goedkoop, maar het geld kon teruggevorderd worden bij de verzekeringsmaatschappij. Korte tijd later werden de bewoners gebeld door een verzekeringsmaatschappij, die het verhaal van de oplichter bevestigde.
De bewoners gingen akkoord met het herstelwerk, waarna bouwvakker wat voegen verwijderden en hier opnieuw cement in smeerden.
De slachtoffers maakten een groot geldbedrag over. Navraag bij de verzekering leverde een teleurstelling op, omdat het bedrag niet wordt vergoed.
De politie adviseert niet in zee te gaan met bedrijven die zich ongevraagd aan uw deur melden. Bepaal zelf of er werkzaamheden aan uw woning nodig zijn en informeer u goed naar bedrijven die dit werk kunnen doen en de kosten die dat met zich meebrengt.

2014113614