Zwartrijder mishandelt medewerkers HTM

1 min


Den Haag – Een 19-jarige Hagenaar mishandelde twee medewerkers van de HTM die hem op dinsdagavond 24 juni naar het politiebureau brachten. De verdachte werd even daarvoor aangehouden in een tram bij het Leeghwaterplein toen hij werd betrapt op zwartrijden.

Aanvankelijk was de 19-jarige rustig, maar toen de HTM medewerkers hem in een dienstauto naar het politiebureau brachten werd hij steeds agressiever en begon te beledigen. Uiteindelijk mishandelde hij onderweg, op De Genestetlaan,  twee HTM’ers die bij hem op de achterbank zaten en probeerde hij al rijdend de bestuurster aan te vliegen. De HTM medewerkers kregen de man onder controle en zetten hem in de boeien. Toegesnelde politieagenten brachten de man uiteindelijk naar het politiebureau, waar hij vast zit voor verhoor. De HTM medewerkers hebben aangifte gedaan.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.