Woninginbrekers aangehouden

1 min


Den Haag – Politieagenten konden zondag 22 juni in twee gevallen enkele woninginbrekers aanhouden. Zondagmiddag om 15.30 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de Schoutendreef. De 40-jarige bewoner werd in zijn woning geconfronteerd met twee vrouwen die kennelijk haar woning waren ingeslopen. Hij reageerde zeer heldhaftig en wist één van de twee te overmeesteren en daarnaast de politie te waarschuwen.

Agenten konden vervolgens een 48-jarige inwoonster uit Nieuwegein aanhouden. Zij zit nog vast. Haar mededader wist te ontkomen. Ook bij een woninginbraak bij de Hengelolaan wist de politie een verdachte aan te houden. Maandag 23 juni om 03.15 uur kreeg de politie een inbraakmelding. Vermoedelijk twee inbrekers wisten bij een woning aan de Hengelolaan in te breken. Politieagenten zorgden voor een ruime afzetting van het bewuste huizenblok. Korte tijd later konden zij een 26-jarige Hagenaar aanhouden. Een derde verdachte een Haagse veelpleger, kon worden aangehouden bij een melding heterdaad inbraak aan de Edisonstraat. Politieagenten die deze man aanhielden, ontdekten dat van een strafbaar feit (nog) geen sprake was. Helaas voor deze Hagenaar stond hij nog als gezocht gesignaleerd voor een eerdere auto-inbraak. Hij werd dan ook ingesloten voor verhoor.

Woninginbraken

De politie heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.