Tekstkar bij overval woning

1 min


Utrecht – In de nacht van 11 op 12 mei vond een overval plaats op bewoners van een woning aan de Vaalserberg. Een verdachte is aangehouden en de politie is nog op zoek naar getuigen. Ze zet hiervoor een tekstkar in.

Omstreeks 00.30 uur kwamen vier gewapende mannen binnen bij een woning aan de Vaalserberg. De bewoners werden bedreigd en na enige tijd gingen de daders er met een geringe buit vandoor. De politie werd gewaarschuwd en in de omgeving werd door agenten de verdachten gezien. Er ontstond een vuurgevecht tussen de verdachten en de politie.

Korte tijd later reed een grijze Volkswagen Golf met zeer hoge snelheid weg in de richting van de Waterlinieweg. Onderzoek wees uit dat de auto via de A12 de Rijksweg A2 is opgegaan in de richting van Amsterdam. De politie startte een groot rechercheonderzoek. Hierdoor kon op donderdag 15 mei een 22-jarige man uit Amsterdam in Amsterdam worden aangehouden.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en roept getuigen op zich te melden. Mogelijk dat getuigen dagen voor deze overval al bijzonderheden hebben gezien. Zij kunnen bellen naar 0900-8844.