Wederom grote partij namaakartikelen aangetroffen

1 min


Den Haag – De politie nam woensdag 10 juni in de avonduren in een woning in Den Haag een grote partij namaakartikelen in beslag. De goederen lagen opgeslagen in een woning aan de Oudemanstraat.

De politie startte een onderzoek toen zij een melding ontvingen dat vanuit de bewuste woning namaakartikelen werden verkocht. Toen de agenten een onderzoek instelden bij genoemde woning , bleek dat de 31-jarige bewoner thuis was. Hij verleende volledige medewerking aan het onderzoek. De woonkamer en een slaapkamer waren volledig volgepakt met namaakgoederen bestaande uit bekende merken Louis Vuitton, Guess, Burberry, MK en vele anderen. Ook nam de politie veel sierraden, parfums, cosmetica en dergelijke in beslag en een geldbedrag van ruim 750 euro. Tegen de 31-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt terzake het handel drijven zonder inschrijving in de kamer van koophandel, oplichting en overtreding van de merkenrechten. Alle in beslag genomen goederen worden na oveleg met het Openbaar Ministerie vernietigd.

Eerder deze week nam de politie bij een 17-jarige Hagenaar ook al een grote hoeveelheid neptassen in beslag. In de woning van de jongen vonden agenten ongeveer 1000 namaak tassen die direct in beslag werden genomen. Het betrof net als bij de vondst in de Oudemanstraat tassen van de ‘merken’ als Gucci, Prada Louis Vuiton. Deze tassen werden verkocht voor 50 tot 60 euro per stuk. De tassen bleken door een 17-jarige jongen te worden verhandeld. De tassen namen de agenten in beslag. De rechthebbende merkhouders doen aangifte.

De eerdere in beslag genomen tassen bij de 17-jarige Hagenaar.

Gerelateerde berichten