Nieuwegein, Groningen – Gezocht – Babbeltrucs in Nieuwegein en Groningen

2 min


Laatste update: 10-06-2014 | 14:10
Datum delict: 21-01-2014
Plaats delict: Nieuwegein, Groningen

Een aantal mensen werd slachtoffer van babbeltrucs in Nieuwegein en Groningen.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier Verdachte

Nummers 56 en 57
In Nieuwegein werd een vrouw (86) op 21 januari 2014 slachtoffer van twee stellen. Zonder dat de vrouw het door heeft kijkt één stel mee als ze haar pincode intoetst en een ander stel steelt later haar pas. Het stel dat de code afkeek pint daarna bij de zelfde geldautomaat bijna 900 euro van de rekening van het bejaarde slachtoffer.

Tweede stel
Het stel dat later haar bankpas in handen kreeg, deed dat door haar af te leiden. Ze lieten haar een landkaart zien waarop de vrouw vriendelijk aanwees waar ze zijn terwijl haar pas wordt gerold. Het was een blank tot lichtgetint stel van in de 40. De man was lang en had donkerblond haar. De vrouw was iets kleiner, was mager en had zwart haar tot op de schouders. Mogelijk zegt de combinatie van die twee stellen iemand iets.

Nummers 58 en 59
Twee Engelssprekende dames hebben op 7 december 2013 een pinpas gestolen van een Groninger (75) toen hij bij de Hema boodschappen deed. Nadat hij zijn boodschappen heeft afgerekend wezen zij op muntgeld op de grond. “For you” zeggen ze in gebroken Engels. Waarschijnlijk hebben ze zijn pas gerold op het moment dat hij bukt om het geld op te rapen. Daarna zijn ze onmiddellijk naar een geldautomaat aan de Zonnelaan in Groningen gereden om te pinnen. De vrouw links lijkt vrij jong en de vrouw rechts heeft een ribbeltjes muts.

Vragen

  • Wie (her)kent de daders?

Reacties
Landelijke Eenheid: 0800-6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

Voor het bekijken van YouTube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op YouTube

Voor het bekijken van YouTube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op YouTube

Afbeeldingen