Bestuurder op crossmotor na achtervolging aangehouden

1 min


Raamsdonksveer – De politie heeft vrijdagavond 6 juni 2014 omstreeks 21.30 uur na een achtervolging op de Julianalaan een 29-jarige bestuurder van een crossmotor aangehouden vanwege verkeersgevaarlijk rijgedrag. Verder had de motor geen kenteken en was er ook geen verzekering voor afgesloten. Bovendien was de bestuurder niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs

Twee niet geüniformeerde agenten in een burgerauto zagen op de Wilhelminalaan een crossmotor rijden..Ze zagen dat de bestuurder een zogenaamde wheelie maakte, het zodanig balanceren op een motorfiets, dat men alleen op het achterwiel rijdt. Ze besloten de bestuurder een stopteken te geven. Ze gingen naast de crossmotor rijden, waarbij de bijrijder aan de motorrijder zijn legitimatiebewijs toonde en riep: ” Stop! Politie!” De agenten zagen dat de bestuurder op het legitimatiebewijs keek maar vervolgens gas gaf en richting de Beetjovenlaan reed. Vervolgens reed hij de stoep op richting het grasveldje op de hoek van de Julianalaan. De agenten plaatsten hun auto zodanig dat de verdachte alleen nog richting bosschages kon rijden. Hij verminderde toch geen vaart en probeerde op twee meter afstand nog een stuurbeweging te maken om weg te kunnen rijden. Hij reed echter tegen de voorzijde van de auto op, waardoor hij de voorbumper raakte en ten val kwam. Hij mankeerde echter niets.

Diverse overtredingen

De crossmotor was niet voorzien van een kenteken en van verlichting. Het chassisnummer was met verf overgespoten. Tevens was het voertuig niet verzekerd. Met een dergelijke motor mag niet op de openbare weg gereden worden. De bestuurder, een 29-jarige man uit Raamsdonksveer, verklaarde niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs.