Getuigen mishandeling agent gezocht

1 min


Den Haag – De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een motoragent op woensdag 5 juni in de Papestraat. Een winkeldief gooide tijdens zijn vlucht een fiets voor een motoragent waardoor deze ten val kwam.

Rond 20:00 uur meldde een winkeleigenaar een diefstal bij de politie. Drie mannen, drie vrouwen en drie kinderen zouden er vandoor zijn gegaan met kledingsstuk. Meerdere eenheden van de politie keken uit naar de verdachten.

Een motoragent zag een man lopen op de Kneuterdijk die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. Hij sommeerde de man om te blijven staan, maar deze zette het op een lopen. Er ontstond een achtervolging waarbij de verdachte in de Papestraat een fiets voor de motor van de agent gooide. Hierdoor kwam de agent ten val en liep hierbij licht letsel op. De verdachte kon ontkomen. De agent doet aangifte van mishandeling en de recherche zoekt getuigen.

Signalement

De verdachte betreft een +/- 1.90m lange, negroide man met een hanekam en een rode trui.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Geweld tegen politieagenten

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.