Man aangehouden na aantreffen tas met gereedschap in auto

1 min


Gouda – De politie heeft maandag 21 april om 23.45 uur een 56-jarige automobilist uit Gouda aangehouden voor het hebben van inbrekerswerktuigen in zijn auto.

Surveillerende agenten zagen de bestuurder, een bekende van de politie, bij de verkeerslichten op de Goejanverwelledijk staan en hielden hem op de Oosthaven staande voor een controle. Tussen de voorstoelen werden een zaag en werkhandschoenen aangetroffen. Met toestemming van de man werd de auto verder bekeken. Achter de bestuurdersstoel stond een tas vol met diverse stukken gereedschap en onder de bijrijdersstoel nog meer werkhandschoenen. Hierop werd de man aangehouden voor het in het bezit hebben van inbrekerswerktuigen.

Inbrekerswerktuigen

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.