Twee verdachten woningoverval aangehouden

1 min


Leiden – De recherche in Leiden heeft twee Leidenaren van 17 en 19 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een woning aan de Wilgenrode op 16 november 2013.

Die zaterdagavond drongen twee mannen evan na 19.30 uur de woning aan de Wilgenrode binnen. Eén van de mannen bedreigde de bewoonster met een vuurwapen, de andere man bedreigde de dochter des huizes met een mes. De overvallers vertrokken uiteindelijk met geld en een aantal sieraden.

Onderzoek

De politie startte direct een onderzoek naar de woningoverval. Naast een uitgebreid buurtonderzoek en een getuigenoproep via Burgernet en diverse media, werden ook camerabeelden van de overvallers getoond in de opsporingsprogramma’s Team West op TV West en Opsporing Verzocht van de AVRO. Na deze uitzendingen kwam er informatie binnen bij de politie.

Mede dankzij deze informatie kwamen de twee aangehouden mannen in beeld als verdachten. Het verdere recherche-onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 17-jarige Leidenaar op maandag 31 maart en de aanhouding van de 19-jarige Leidenaar op donderdag 3 april. Zij zijn in verzekering gesteld en zullen vrijdag 4 april worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.