Vermissing Dominique Heijster in Opsporing Verzocht

1 min


Hilversum – Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond veel aandacht aan de vermissing van Dominique Heijster, die voor het laatst werd gezien op 24 maart. Daarnaast komen opnieuw babbeltrucs aan de orde, dit keer in Amsterdam en Rotterdam.

De 14-jarige Dominique vertrok maandag 24 maart op haar fiets, die zij vervolgens ergens in Gassel achterliet. Sindsdien is zij vermist. Hebt u informatie?

Babbeltrucs

Ook deze week staat het opsporingsprogramma stil bij babbeltrucs. In Amsterdam vonden babbeltrucs plaats in de Griftstraat en de Eerste Jan van der Heijdenstraat. Twee mannen deden zich voor als medewerker van de woningbouwvereniging. Bij vertrek van de twee missen de bewoners onder meer sieraden. Op de Loenermarkt gaat de truc vergelijkbaar, maar dan met een verdachte die zich voordoet als loodgieter. In Rotterdam wordt een 82-jarige vrouw slachtoffer van een man die zegt te werken voor het waterleidingsbedrijf. Haar pinpas wordt gestolen.

Zware mishandelingen

Zowel in Utrecht als in Cuijk vonden zware mishandelingen plaats. In Utrecht loopt in de ochtend van 13 oktober 2013 een avondje stappen voor drie vrienden verkeerd af. Op weg naar hun trein, worden ze lastiggevallen door een groepje jongemannen. Er breekt een gevecht uit waarbij één van de vrienden zo’n harde trap tegen zijn hoofd krijgt, dat die een dubbele kaakbreuk oploopt. De mishandeling in Cuijk vond plaats in de nacht van 14 op 15 februari 2014. Die nacht heeft het slachtoffer via een datingwebsite een afspraak met een man. Zodra de man is ingestapt in de auto van het slachtoffer begint hij hard op het slachtoffer in te slaan. Ook een tweede man begint, door het openstaande raam van de auto, op de man in te slaan. Als de daders weer vertrekken, laten ze het slachtoffer hevig bloedend in de auto achter.

Andere onderwerpen

Naast de vermissing, babbeltrucs en mishandelingen, gaat de uitzending over een inbraak en brandstichting aan de Coolhaven in Rotterdam. Over een gewapende overval op een juwelier in Hoorn. Een woningoverval in Lunteren. Een gewapende beroving van een taxichauffeur in Den Haag. En een gewapende overval op een restaurant in Capelle aan den IJssel. Ook ziet u de resultaten van de vorige uitzending.

Uitzending

Opsporing Verzocht aflevering 1066 wordt dinsdag 1 april van 21.30 uur tot 22.15 uur uitgezonden op Ned. 1. De herhaling is op 2 april, rond 12.00 uur, op Ned. 2.