Acht personen aangehouden tijdens drugsactie in Hulst

1 min


Hulst – De Regionale Ondersteunings Groep heeft gisteravond een inval gedaan in een pand aan de Kleine Bagijnestraat. Daarbij zijn twee personen aangehouden op verdenking van handel in drugs.

Klachten bewoners

Gelijktijdig is op straat een drugsactie gehouden. In totaal zijn er acht personen aangehouden. Het gaat om vijf mannen tussen de 17 en 38 jaar en twee vrouwen van 30 jaar, allen uit de gemeente Hulst, en een man uit Willebroek (B) van 30 jaar. Het merendeel blijkt een geringe gebruikershoeveelheid softdrugs bij zich te hebben. In het doorzochte pand is eveneens een geringe hoeveelheid softdrugs inbeslaggenomen. Aanleiding voor de hele actie zijn klachten van bewoners over handel in drugs vanuit de binnenstad.

Hennepkwekerij in aanbouw

Uit verder onderzoek komt naar voren dat er een contact bestaat tussen de woning aan de Kleine Bagijnestraat en een woning van de Grote Bagijnestraat. In het laatste pand worden tijdens een inval later die avond vier hennepkwekerijen in aanbouw gevonden. Deze zijn echter niet inbeslaggenomen omdat het bezit hiervan niet strafbaar is.