Drie aanhoudingen na inleveren gestolen goederen

1 min


Fluitenberg/Zwolle/Hoogeveen – De politie heeft drie mannen uit Hoogeveen, 21 tot 24 jaar, aangehouden op verdenking van heling. Het drietal probeerde donderdag 20 maart bij een opkoper in Zwolle onder anderen computerapparatuur te verkopen. De opkoper vertrouwde het niet en gaf aan de spullen niet te willen kopen. Daarop ging het trio er zonder de spullen vandoor.

De opkoper heeft de politie gebeld en de goederen en beveiligingsbeelden aan de politie gegeven. Uit onderzoek bleek dat de goederen waren weggenomen bij een inbraak in een woning aan de Schuine Dijk in Fluitenberg. Op woensdag 19 maart werd hier ingebroken door een raampje te forceren. Hierbij werden onder anderen laptops en een tablet weggenomen.

Agenten konden op basis van de beveiligingsbeelden de identiteit van het drietal vaststellen. Donderdag 20 maart werd de eerste verdachte, een 24-jarige man uit Hoogeveen, aangehouden. Maandag 24 maart volgde de aanhouding van de andere twee (21 en 22 jaar uit Hoogeveen). Het drietal wordt verdacht van heling van gestolen goederen.

De politie zet het onderzoek naar de inbreker(s) voort. Een getuige spreekt in elk geval over een jongeman van ongeveer 1.70 m lang met een tenger postuur.