Bestuurder aangehouden voor poging doodslag na inrijden op politieagent

1 min


Oosterhout – Een 24 jarige inwoner van Oosterhout is woensdagavond aangehouden nadat hij opzettelijk met hoge snelheid in reed op een politieagent. De man bleek drugs te hebben gebruikt.

Controle

Tegen middernacht wilden agenten een auto controleren op de Papendonk in Oosterhout. Getuigen hadden gemeld dat daar mogelijk vanuit een auto drugs verhandeld werd. Toen een van de agenten uitstapte en naast de auto stond om de bestuurder aan te spreken, gaf deze echter gas. Eerst reed hij hard achteruit, om vervolgens vooruit met vol gas op de politieagent in te rijden. Zodoende voelde de tweede politieagent, die inmiddels ook was uitgestapt, zich genoodzaakt zijn wapen te trekken en op de bestuurder te richten.

Achtervolging

Mogelijk door deze dreiging week de verdachte plotseling uit en ramde hij de politieauto. Vervolgens gaat hij er met hoge snelheid vandoor. De agenten zette echter meteen de achtervolging in, waarbij ze de bestuurder op de Kruidenlaan in Oosterhout tot stoppen kunnen dwingen. De verdachte (24) werd aangehouden. Hij bleek vermoedelijk onder invloed van harddrugs. Ook werden in zijn auto drugs aangetroffen. De man werd aangehouden en wordt ondermeer verdacht van poging tot moord / doodslag, doorrijden na een aanrijding onder invloed en bezit van harddrugs.