Woninginbrakenavond Kogerveldwijk

1 min


Zaandam – Woensdagavond, 12 maart, organiseren politie en gemeente een gezamenlijk informatiebijeenkomst over inbraken.

Tijdens deze avond worden de volgende onderwerpen besproken:
– Tijdstippen en werkwijze van dieven met betrekking tot inbraken
– Melden van verdacht gedrag. Wanneer bel je nu met de politie en welk nummer moet je dan bellen?
– Hoe kan ik mijn huis nog beter beveiligen?
– Een slotenmaker zal voorlichting geven over hang- en sluitwerk.

Locatie
Praktijkschool SPB, Jufferstraat 3 Zaandam
Wanneer: Woensdag 12 maart 2014
Tijdstip: van 19.30 uur tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 is de zaal open, ontvangst met koffie en thee

Vragen?
Als u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met de heer A. Yoker via de gemeentelijke informatielijn: 14075.

Meer informatie
Tijdens de donkere maanden zet de politie extra in op de aanpak van woninginbraken. Wij surveilleren dan extra in uw buurt, zowel in uniform als ‘onherkenbaar’, en doen sporen- en buurtonderzoek na elke inbraak. Uit de praktijk blijkt namelijk dat een inbreker na een geslaagde inbraak regelmatig opnieuw in de buurt toeslaat. Dit gebeurt zowel ’s nachts maar ook overdag. Hij kent het soort huizen, het hang- en sluitwerk, en de vluchtroutes in de omgeving. Soms breekt hij zelfs in bij een huis waar hij dat al eerder deed. Wat kunt u zélf doen om het risico te verminderen dat u slachtoffer wordt van een inbraak? 

Gelegenheid maakt de dief
Inbraakpreventie begint bij goed hang- en sluitwerk om uw deuren en ramen af te sluiten. Laat daarnaast geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en tablet in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. Op www.123inbraakcheck.nl kunt u testen hoe snel een inbreker uw huis kan binnenkomen en op de achterzijde van deze brief vindt u tips over hoe u uw woning beter tegen een inbraak kunt beschermen.

112: óók bij verdachte situaties!
Het is een misverstand dat het alarmnummer 112 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan. Gebruik 112 als elke seconde telt. Dus ook als u een verdachte situatie of misdrijf in uw woon- of werkomgeving ziet. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen. Voor andere meldingen gebruikt u 0900-8844.