Vrouw op straat beroofd

1 min


Arnhem – Dinsdagavond 18 januari is ter hoogte van het viaduct aan de Elderhofseweg een 20-jarige Arnhemse van haar telefoon beroofd. De politie doet onderzoek en is op zoek naar mogelijke getuigen.

De vrouw fietste rond 22.00 uur over de Elderhofseweg in de richting van het viaduct toen vanuit tegengestelde richting twee jongens op een scooter haar voorbij kwamen rijden. Kort daarna bleken de mannen te zijn gekeerd en kwamen ze haar opnieuw voorbij rijden.

De scooter stopte enkele meters voor de fietsster waarbij één van de mannen op haar af kwam rennen. Hij bedreigde de vrouw met een steekvoorwerp en wist haar telefoon weg te nemen. Na de straatroof ging het tweetal er op de scooter vandoor in de richting van Elden, Rijksweg-West.

Getuigenoproep

De politie heeft de straatroof in onderzoek en komt graag in contact met mogelijke getuigen. Het tweetal reed op een rood-paarse scooter. De man die als passagier op de scooter zat en de vrouw beroofde, heeft een getint uiterlijk en is rond de 16 jaar oud. Hij droeg een zwarte jas en een zwarte muts met daarop een witte tekst erop. De tweede persoon, de bestuurder van de scooter, was ook getint.

Getuigen kunnen de politie bereiken via 0900-8844.

(2014019243)