Brandstichting vermoedelijke oorzaak uitgebrandde auto

1 min


Hedel – In de nacht van zondag op maandag brandde een auto op de oprit van een woning aan de Westenakker in Hedel volledig uit. Een tweede auto raakte fors beschadigd. De politie houdt er ernstig rekening mee dat er sprake is van brandstichting. Dit bleek uit de eerste resultaten van het technisch sporenonderzoek. Getuigen waarmee de politie nog niet heeft gesproken worden verzocht zich te melden.

De brandweer die snel ter plaatse was, kon niet meer voorkomen dat de auto totaal uitbrandde. Ook een andere geparkeerde auto op de oprit liep forse schade op evenals de voorgevels van twee woningen. Ook moesten de bewoners van drie huizen deze tijdelijk verlaten omdat er gevaar bestond dat het vuur zou overslaan. De politie neemt de zaak zeer serieus en zet het onderzoek naar de oorzaak van de brand voort. Er werd maandag uitgebreid buurtonderzoek gedaan.

Getuigen

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien te hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

2014016226