Voetjesactie tegen woninginbraken

1 min


Terneuzen – Tijdens een gezamenlijke actie gaan de gemeente Terneuzen en de politie donderdag 13 februari een ‘voetjesactie’ houden. Doel van de actie is om inwoners meer bewust te maken van mogelijk inbraakgevoelige omstandigheden.

De ‘voetjesactie’ bindt de strijd aan tegen woninginbraken en is bedoeld om de gelegenheidsdiefstallen te verminderen. Vier buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente, gaan samen met de politie op pad om te kijken of woningen inbraakgevoelig zijn. Als ze in woonwijken inbraakgevoelige situaties tegenkomen laten zij een ‘voetje’ achter.

De zogenaamde ‘witte voetjes’ zijn flyers met inbraakpreventietips die worden achtergelaten bij woningen waar inbrekers gemakkelijk binnen kunnen komen. Dit zijn woningen waar bijvoorbeeld ramen open staan of kostbare bezittingen duidelijk in het zicht liggen. Op het ‘witte voetje’ staat de tekst: ‘Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn. Als u uw huis verlaat of even niet kunt opletten: ramen en deuren sluiten!’

Bron: Gemeente Terneuzen