Inbrekers na zoekactie gepakt

1 min


Den Haag – De politie hield maandag 10 februari drie jongens aan die even daarvoor op de Harstenhoekweg geprobeerd hadden in te breken. Na een achtervolging werden de drie jongens in de duinen aangehouden.

Een getuige belde rond 16.50 uur de politie, omdat zij zojuist drie jongens had gezien die zich verdacht gedroegen. Ze zag één van hen nog net van een balkon afspringen, waarna de jongens gezamenlijk wegrenden. Ze alarmeerde direct de politie, die de nabije omgeving afzette en uitkamde, onder andere met behulp van een speurhond. Al snel wisten agenten twee van de verdachten aan te houden in de duinen op basis van het opgegeven signalement. Even later werd ook de derde verdachte aangehouden. Bij de woning bleek inderdaad te zijn ingebroken. Het is onbekend wat daar is buitgemaakt. De verdachten, 15, 16 en 18 jaar uit Leidschendam en Den Haag, zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Ziet u iets verdachts?

Staat er een onbekend persoon in de auto van uw buurman te gluren? Hangt iemand verdacht veel rond in uw straat? Dat is verdacht! Ziet u dit soort situaties, noteer dan het signalement van de verdachten en wanneer mogelijk een kenteken. Bel daarnaast altijd direct 112. De politie kan dan snel ter plaatse zijn om verdachte personen te controleren of op te pakken.