Proces

1 min


Drimmelen – Dierenagenten hebben, in vervolg op een 144-melding over magere paarden, vandaag een controle uitgevoerd op een boerderij in de gemeente Drimmelen. De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen voor de slechte verzorging van zijn dieren.

Mager en vervuild

Op het terrein van de boerderij treffen de agenten inderdaad zes magere paarden aan in een vervuilde overkapte open schuur. Bij de voederbakken ligt zoveel ontlasting dat de paarden hierin met hun hoeven wegzakken. Ook zien de agenten dat enkele paarden open wondjes op het lijf hebben. Reden genoeg om een dierenarts ter plaatse te laten komen om de paarden nader te onderzoeken.

 

Sommatie eigenaar

De gearriveerde dierenarts verklaart dat de paarden veel te mager zijn en sommige last hebben van kale plekken door regenschurft. De eigenaar is gesommeerd om de paarden te laten behandelen en onmiddellijk in een schone en droge leefomgeving onder te brengen.

Onder toezicht

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt omdat hij zijn paarden de nodig zorg heeft onthouden waardoor de gezondheid van de dieren schade heeft opgelopen. Tevens wordt er ter verbetering van de situatie door de Dienst Regelingen een bestuursrechtelijk traject opgelegd in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Deze zal er op toezien dat de eigenaar zich houdt aan de verbetering van de leefomstandigheden.

144 Red een Dier

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, mishandeling of verwaarlozing? Dan is er één centraal nummer dat u kunt bellen om het te melden: 144. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar tegen lokaal tarief. Uiteraard kunt u ook de politie bellen op 0900 8844.