Rijbewijzen ingenomen na rijden onder invloed

1 min


Arnhem – De politie in Arnhem heeft donderdag 16 januari en in de daaropvolgende nacht van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd omdat ze met veel teveel drank op achter het stuur zaten.

Een 26-jarige Arnhemmer kreeg om vier uur ’s nachts de aandacht waar hij om vroeg toen hij in zijn auto zonder licht langs het politiebureau reed. Twee agenten die net weg wilden rijden zetten de man aan de kant. Hij bleek ruim tweeënhalf keer zoveel gedronken te hebben dan is toegestaan (605 ug/l).

Bont

Een man uit Duiven (leeftijd onbekend) maakte het nog bonter. Omstreeks 21.45 uur botste hij met zijn auto op de Hommelseweg tegen een andere auto waarna hij wegliep. Terwijl gewaarschuwde agenten in gesprek waren met de tegenpartij kwam de Duivenaar aanzwalken met een joint in zijn mondhoek. Hij werd door de andere partij herkend als de gevluchte bestuurder en aangehouden.

Verzet

De Duivenaar was in kennelijke staat van dronkenschap en verzette zich tegen zijn aanhouding. Na een worsteling lukte het de agenten de man te overmeesteren. Een van de agenten raakte bij het voorval lichtgewond. Bij de Duivenaar werd een ademalcoholgehalte gemeten van 900 ug/l (vier keer de limiet).

(2014006778 / 2014006822)