Politie zoekt getuigen van brandstichting

1 min


Tiel – Rond 07.45 uur zaterdagmorgen werd de bewoner van een woning aan de Nieuwe Tielseweg opgeschrikt door een harde knal. De voordeur bleek vernield en de woning stond vol rook, vermoedelijk als gevolg van vuurwerk. Na de melding was de politie snel aanwezig. Agenten hebben in de woning de bewoner aangeroepen, die bleek ongedeerd. In de omgeving is nog uitgekeken naar (een) eventuele verdachte(n), maar er werd niemand meer aangetroffen. De politie is bezig met een onderzoek en roept getuigen op om zich te melden.

De brandweer heeft met warmtebeeld gekeken, er bleek geen vuur in de woning. De recherche en forensische opsporing zijn meteen met een onderzoek gestart. Ook is er een buurtonderzoek gedaan. De politie vermoedt dat het gaat om ontploft vuurwerk. De bewoner heeft aangifte gedaan van brandstichting of vernieling.

Getuigen die rond het genoemde tijdstip iets verdachts bij de woning of in de directe omgeving hebben gezien, worden verzocht om contact op te nemen met de Districtsrecherche in Tiel via telefoon 0900-8844.

2014003896