Capelle

1 min


Sprang-Capelle – Een telefoontje naar Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) heeft de politie dinsdag 7 januari 2014 op het spoor gezet van een hennepkwekerij in een woning aan de President Kennedystraat. Op zolder werd een kweekruimte met 203 hennepplanten aangetroffen. Een 29-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, bevond zich in de woning en werd aangehouden.

Onderzoek

De agenten belden dinsdag 7 januari 2014 aan bij de woning. Er deed niemand open. Hierop werd het slot geforceerd. In de woning werd een 29-jarige man aangetroffen. Op de zolder verdieping stonden 203 hennepplanten, die circa 90 centimeter hoog waren, In de slaapkamers, de badkamer en op de voorzolder stond diverse apparatuur opgesteld benodigd is bij de hennepkweek. De stroom werd voor de meter om afgetapt. De hennepkwekerij is geruimd.

 

Aanpak hennepteelt

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.