Een nieuwe netwerkinspecteur voor Son en Breugel

1 min


Son en Breugel – Maarten van Emburg treedt vanaf 1 januari 2014 in de voetsporen van Sylvia Spinnewijn als netwerkinspecteur van Son en Breugel.

Sylvia verruilt haar functie van netwerkinspecteur in Son en Breugel voor een functie als tactisch leidinggevende binnen de politie in de Eenheid Oost-Brabant. De 25-jarige Maarten van Emburg volgt haar op.

Maarten heeft in 2011 de opleiding tot politiekundige afgerond en werkt sindsdien bij de politie in de afdeling De Kempen. De eerste 21 jaar van zijn leven woonde hij in Son en Breugel, waardoor hij niet onbekend is met het gebied. In het kader van zijn ontwikkeltraject is hij gevraagd om als netwerkinspecteur voor Son en Breugel aan de slag te gaan.
Maarten: “Ik heb er heel veel zin in en ik zie deze functie als een nieuwe uitdaging om het politievak weer vanuit een andere invalshoek invulling te geven. Als netwerkinspecteur werk je enerzijds intensief samen met de wijkagenten die de directe contacten onderhouden met de burgers in de wijk. Anderzijds ben je nauw betrokken bij de beleidsvoorbereiding en -uitvoering in het kader van de integrale veiligheid samen met de partners in de keten, zoals onder meer de gemeente.”

Maarten heeft de afgelopen weken reeds met Sylvia diverse partners bezocht en deelgenomen aan overleggen en andere werkzaamheden, zodat hij vanaf het nieuwe jaar de taken naadloos kan overnemen.