Twee auto

1 min


Tilburg – Dankzij een alerte buurtbewoner die vannacht de politie belde zijn op de Dintel rond 05.40 uur twee mannen, 21 en 23 jaar uit Litouwen aangehouden op de verdenking van auto-inbraak.

Melding

Agenten gingen vannacht, de nacht van zondag 15 op maandag 16 december 2013 omstreeks 05.30 uur ter plaatse na een melding van een getuige die op de Dintel twee mannen zag inbreken in een auto. Ze waren te voet vertrokken in de richting van de Sint Maartensloop. De dienders zagen dat vanaf die straat een witte Volkswagen Polo met Litouws kenteken aan kwam rijden. De inzittenden werd vanwege de eerdere melding gecontroleerd. Ze voldeden beiden aan de signalementen van de auto-inbrekers zoals de melder die had doorgegeven. Bovendien lag er achter de bijrijderstoel een stukje glas. Hierop werden beide mannen aangehouden.

 

Op de Dintel werd een Suzuki Alto aangetroffen waarvan de ruit aan de bijrijderzijde was ingeslagen. De autoradio was bij het lostrekken vernield. Ook het contactslot was beschadigd. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan.