Betaald met vals geld

1 min


Meppel, Hoogeveen – De politie hield dinsdagavond in Hoogeveen twee mannen aan die eerder op de avond in Meppel een gekochte GSM betaalden met vals geld.

Een inwoner van Meppel had via Marktplaats zijn I-phone te koop aangeboden. Dinsdagmiddag werd hij gebeld door een belangstellende en een afspraak werd gemaakt. De koper kwam bij de man aan huis. De man kwam samen met een tweede persoon die in een auto bleef wachten. De koop werd gesloten en de koper betaalde met briefjes van € 50,-. Toen de koper vertrokken was ontdekte de verkoper dat de bankbiljetten vreemd aanvoelden en dezelfde serienummers hadden. De man belde de politie en deed aangifte. De verkoper was zo verstandig geweest het kenteken van de auto waarmee de kopers gekomen waren te noteren.

Korte tijd later zagen agenten in Hoogeveen de bewuste auto rijden. De beide inzittenden, twee mannen van 26 en 30 jaar uit Hoogeveen, werden aangehouden. Eén van hen had de gekochte I-phone en nog 100 valse briefjes van € 50,- op zak. De beide mannen zijn ingesloten. De I-phone is teruggegeven aan de verkoper.