Nassau

1 min


Baarle-Nassau – Bij een garagebedrijf aan de Industrieweg is vandaag een zeer professionele ondergrondse hennepkwekerij gevonden. Rond 10:00 uur vonden agenten een kwekerij van 1306 hennepplanten. De drie bewoners van het nabijgelegen huis zijn aangehouden. Het Integraal Afpakteam Brabant heeft direct zes auto's, een boot en een autoambulance in beslag genomen.

Ondergronds

Via een luik in de garage was de ondergrondse kwekerij te bereiken. Deze ruimte liep door tot onder het nabijgelegen woonhuis en hier stonden 1306 planten en 107 hennepstekken in verschillende ruimtes. De kwekerij wordt ontruimd en de planten worden vernietigd. Er bleek ook illegaal stroom te zijn afgetapt. Een 58-jarige vrouw, een 57-jarige man en een 33-jarige man zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Integraal Afpakteam Brabant

Gelet op de omvang van de kwekerij in relatie tot de hoeveelheid luxe goederen, is het Integraal Afpakteam Brabant om bijstand gevraagd. Dit team heeft direct beslag gelegd op zes auto’s, waaronder twee Porsche’s en een Audi TT, een boot en een autoambulance. Daarnaast stelt het team nader onderzoek in.

 

Misdaad mag niet lonen!

80% van alle criminaliteit heeft een financieel motief. OM en politie gaan samen met partners zoals de Belastingdienst nóg meer crimineel geld terugvorderen. Door de crimineel het verdiende geld en de aangeschafte (luxe) goederen af te nemen, wordt duidelijk dat misdaad niet loont. Ook kan het verdiende geld niet opnieuw worden geïnvesteerd in criminele activiteiten en kunnen slachtoffers worden gecompenseerd voor geleden schade.